Boliger preppet for god glid i hverdagen

Boliger preppet for god glid i hverdagen

Scroll for å lese mer

For prosjektsjef Svein Atle Weyde Wilhelmsen er det viktig å lage løsninger som får hverdagen i hjemmet til å gå som smurt. I planleggingen av Puddertoppen har han brukt sine egne erfaringer for at familiene som flytter inn skal kunne bo så bekvemt som mulig.

Prosjektsjefen i Selvaag Bolig legger ikke skjul på at han har skjelt til sin egen livs- og bosituasjon i utformingen av de moderne rekkehusene på Puddertoppen. Som både småbarnsfar og rekkehusbeboer vet Svein Atle Weyde Wilhelmsen hvilke kvaliteter man setter ekstra pris på i familielivet. Derfor har han, sammen med arkitekten og landskapsarkitekten, tilført boligene flere finesser.

– Fordi kjøkkenet er på bakkeplan, kan du gå rett inn i det mange ser på som kjernen i hjemmet. Det bidrar til at hverdagslogistikken fungerer godt, og du slipper å bære tunge matvarer opp trappene. Her kan du ha et øye på barna som leker utenfor, mens du lager middag. Det er slike grep som gjør hverdagen litt enklere, sier den erfarne prosjektsjefen.

Bekvemt og smart

I alle rekkehusene er soverommene plassert i andre etasje. Det er noe mange setter pris på, ifølge Svein Atle. Hovedsoverommet får en praktisk og romslig walk-in-garderobe.

– Dessuten blir det elektrisk oppvarming i overetasjen, og vannbåren varme i gulvene i første etasje. Alt styres enkelt, slik at alle rommene i boligen din alltid holder perfekt temperatur – uansett årstid, fortsetter han.

Fra hovedsoverommet og stuen kan du åpne rommene ut til naturen med store skyvedører. På forsiden av boligene blir det private uteområder – terrasse av tre og hage med gressplen.

– Vi har også funnet steder der det er bekvemt med ekstra oppbevaring. Derfor blir det praktiske boder ved inngangspartiet og i garasjen. Det gjør det lettere å oppbevare ting nærmere der de blir brukt, sier prosjektsjefen entusiastisk.

Høyt under taket

Det skal bygges 18 boliger på rundt 100 kvadratmeter på Puddertoppen. To forskjellige boligtyper fordeles på fire rekker.

– Felles for alle leilighetene er den store takhøyden, som gir en romslig følelse og sørger for mye naturlig lys, avslutter prosjektsjefen. 

Puddertoppen_birds-eye_R01_web.jpg

1292-33-SEL-LSb-i-03_R1_living-kitchen_R02_web.jpg

Les mer om Puddertoppen her.

Tilbake