Økernfryd

Økernfryd

Økernfryd

En gang vokste det eikeskog der Økernsenteret strekker sine atten etasjer mot himmelen. Ved åpningen i 1970 var det landets høyeste kontorbygg og et topp moderne kjøpesenter. 

Men årene fløy og Økern ble et sted de fleste kjørte forbi, en inneklemt øy omgitt av trafikk. Samtidig este byen ut, og sentrum rykket stadig nærmere. Gamle industriområder som Nydalen, Løren og Ensjøbyen ble forvandlet til levende bydeler der folk bor, jobber, leker, går på skole, trener, shopper, møtes og trives. Nå er turen kommet til Økern. Eikeskogen kommer ikke tilbake, men suset fra bilene vil bli kraftig redusert. Mye trafikk går allerede i tunnel, og flere veier bygges om for kun å ta lokaltrafikk.

Nye Økern skal bli en moderne by i byen. Her foreligger det planer for stort nytt kjøpesenter på 45.000 kvm og 130-150 butikker, badeland, kino og spennende møteplasser. Vårt bidrag er 400 nye leiligheter i utkanten av den spennende nybyen. Her bor du i et rolig, solrikt område med gangavstand til T-bane og det som skal bli nye Økern sentrum. Økernfryd het det her for hundre år siden. På tide å ta frem den gamle benevnelsen for å beskrive morgendagens Økern?

Tilbake