Estetisk og praktisk på Luratoppen

Leilighetsbygget Luratoppen i Sandnes i Rogaland

Estetisk og praktisk på Luratoppen

Scroll for å lese mer

I utformingen av Luratoppen har arkitekt Ingrid Lønn funnet løsninger som er både estetiske og praktiske. Leilighetene er fra 50 til litt over 100 kvadratmeter store.

– På Luratoppen kan du velge mellom ett, to og tre soverom. De fleste leilighetene er gjennomgående, noe som betyr vinduer mot både vest og øst. Endeleilighetene får lys inn fra tre sider, forteller Ingrid Lønn, sivilarkitekt i Sjo Fasting Arkitekter.

Å få utvikle et leilighetsbygg på taket til Lurabyen har vært en fin utfordring, forteller Ingrid.

– Mye er fastsatt i reguleringsplanen, men vi har funnet løsninger som gir Luratoppen karakter. Vi har valgt å bruke stående trekledning i fasaden, kombinert med innslag av plater i en forsiktig rødfarge. Det skaper en fin kontrast til resten av Lurabyen, men uten at det bryte for mye, sier Ingrid, som også kan fortelle om utstrakt bruk av tre på balkongene:

– Det blir både trehimling og tregulv, og trespiler i skilleveggene mellom balkongene. Kombinert med glassrekkverk vil den utstrakte bruken av tre gjøre balkongene lyse, trivelige og naturlige.

Alle leilighetene får vestvendte balkonger som dekker hele lengderetningen, og de to meter høye vinduene slipper mye lys inn i oppholdsrommene.

ensign_luratoppen_H0407_final_02_02 NY VERSJON ENDRET KLEDNING.jpg

Også innvendig blir det mye tre. Den bærende konstruksjonen er av massivtre, en miljøriktig løsning som er mindre CO2-krevende enn betong.

– Massivtre er en viktig del av løsningen på miljøkrav i byggebransjen, både med tanke på energibruk og utslipp i produksjonen. I tillegg er det en rask og trygg måte å bygge på, sier Ingrid.

For å bryte opp fasaden og gjøre begge sider av Luratoppen lett tilgjengelig, går det en passasje gjennom første etasje. Dermed får du enkel tilgang til boder, stier og det ferdig opparbeidede uteområdet, der du finner grøntarealer med koselige sittegrupper, og et lekeområde. Du kan ta heis ned til passasjen og uteplassen, og også rett inn i Lurabyen kjøpesenter og parkeringsgarasjen.

– Vi har utviklet løsninger som både er estetiske og praktiske. Det blir spennende å følge Luratoppen videre, avslutter Ingrid.

Les mer om Luratoppen.

Tilbake