Arkitekten for Epletunet har ordet

Arkitekten for Epletunet har ordet

Scroll for å lese mer

I et åpent landskap hos Arcasa Arkitekter sitter Susanne Weiser, arkitekten som har tegnet Epletunet. Hun kjenner på ansvaret for å utforme et nabolag som skal bli hjemmet til mennesker hun ikke kjenner.

Epletunet kombinerer mulighetene til å nyte privatlivets fred innenfor hjemmets fire vegger og samtidig ha innholdsrike, grønne og blå uteområder lett tilgjengelig. Nærheten til sjøen og de gode solforholdene har spilt en viktig rolle for arkitektenes arbeid.

 

– Rekkehusene og leilighetene får god utsikt utover sjøen og badestranden. To veier vil lede til Sjøpromenaden; direkte over veien til bukta og via gangvei ned mot badestranden. Hele tunet ligger godt orientert mot sør. Alle leilighetene har egne private uteplasser i form av markterrasser og balkonger. Rekkehusene har uteplass på hver side av huset slik at det bli lett å følge med på barna som leker ute, forteller sivilarkitekt i Arcasa arkitekter, Susanne Weiser.

 

Både rekkehusene og leilighetene er tegnet med tre soverom, noe som gjør begge deler velegnet for familier og andre som ønsker god plass.  

– Rekkehusene har en effektiv planløsning og blir således de beste familieboligene. Leilighetene som går over to etasjer, er også romslige, slik at disse egner seg godt for små familier og par. Et klart pluss med alle leilighetene er direkte heisadkomst ned til parkeringskjeller. Fordelen med leilighetene på bakkeplan er at de har privat uteplass og en separat inngang fra gateplan, samtidig som de har en 2. etasje noe skjermet fra fellesskapet. Leilighetene som går over 3. og 4. etasje, har den fordel at de ligger høyere, med privat balkong og utsikt samtidig som de har god kontakt med det felles uteområdet, sier Susanne.

 

Arkitekten forteller videre at fasadene til byggene består av malt trepanel i forskjellige fargenyanser og i ulike dimensjoner for å skape mer liv i uttrykket. Material fra nabofeltet i øst, er tatt opp og forandret slik at Epletunet får et mer urbant utseende. Alle byggenes fasadekledning vil ha kontraster mellom lyst og mørkt behandlet treverk, og vil sånn sett megle mellom de eksisterende hvite boliger i øst og fremtidig bebyggelse i vest.

 

Glassrekkverk rundt balkongene gir en særdeles fin kvalitet til boligene og store vinduer slipper inn masse lys og gir mye utsyn.

 

Private markterrasser er overbygd med pergola som gir mulighet til individuell utforming av de private utearealene – med tanke på solavskjerming, beplantning, belysning, sier Susanne.

Tilbake

Meld interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Epletunet leiligheter