Ambisjon om at sjøparken skal bli Tønsbergs beste

Ambisjon om at sjøparken skal bli Tønsbergs beste

Scroll for å lese mer

  • Kaldnes Brygge

Tenk deg å starte dagen med et morgenbad, rusle ned i parken med en bok etter middag eller ta med barnebarna på lek - alt er lagt til rette for dette i den planlagte sjøparken.

Sjøparken ligger på den gamle slippen til tidligere Kaldnes Mekaniske Verksted og det har vært et viktig utgangspunkt for utformingen av parken.

Det er ønskelig å gi en egenidentitet til stedet, gjenspeile noe av historien med enkelte av de mest fremtredende elementene fra beddingen da den fungerte som slipp til verftet. Det blir en stor, åpen betongflate med jevnt fall ned til vannet og du vil finne en streng funksjonalisme med hovedlinjer som går i lengden av slippen fra sjøen og oppover.

Lek og samvær i fokus

Parken skal ha en åpen karakter og tilrettelegges for fleksibel bruk. Lek og samvær er i fokus. Det er mange måter å leke på for store og små, med mulighet til å oppholde seg i parken over lengere tid. Her er det bare å ta med en piknik-kurv eller kun å nyte solen. 

Nyt solskinnsdagene i parken

Lek i vannkanten er en selvfølge. Med zip-line ut i vannet og muligheten til å svømme ut til en badebrygge med stupebrett kan du virkelig ha det moro. En baderampe er integrert i en gangvei ned til vannet som også tillater rullestolbrukere å delta i badelivet.

Slapp av etter jobb med en bok i parken

Øverst i parken kommer en gruset plass med et mer urbant preg. Her blir det muligheter til å sitte ned, bare oppholde seg i utkanten av parken eller boltre seg i lekeområdets klatrenett. Plassen fungerer som en overgang mellom gaten og parken, og vil være et fint møtested i nærmiljøet.

Sjøparken er planlagt ferdigstilt samtidig med neste felt på Kaldnes Brygge, Beddingen. Les mer om Beddingen her

Tilbake