Dyrker lune rom og møteplasser

Dyrker lune rom og møteplasser

Scroll for å lese mer

Landskapsarkitekt Lars Danielsson i Asplan Viak har i utformingen av uteområdene på Skifabrikken latt seg inspirere av boligprosjekter med gode og lune uterom. Ved å skape slike møteplasser legges forholdene til rette for et godt bomiljø og naboskap.

Det er en engasjert og reflektert landskapsarkitekt som forteller om tankene bak Skifabrikkens frodige uteområder.

– Et av de sjeldne trekkene ved Skifabrikken er den store felleshagen som ligger sørvest for boligene. Måten bygningene ligger til på tomten, og at de har vinkler, skaper både et stort og fint rom sørover – med interessante rom innimellom bygningene, forteller Lars.

Her, blant bugnende nyttevekster og frodig beplantning, skal gode møteplasser spire frem.

En pikant planteplan

For å utnytte det store grøntområdet best mulig, har landskapsarkitekten sammen med en planteekspert utformet en unik planteplan for Skifabrikken.

Landskapsarkitekt Lars Danielsson
– Den største inspirasjonen har vært hvordan frodigheten skaper lune steder, hvor folk har lyst til å oppholde seg. Her skapes fine møtesteder for folk – på tvers av aldersgrupper og livssituasjon, forteller Lars ettertenksom.

Som landskapsarkitekt gir han både form til omgivelsene, men må også finne gode og praktiske løsninger. Det skal være pent og funksjonelt.

– Vi vil plante mange nye frukttrær, som eple, pære og kirsebær, og busker som rips, solbær og stikkelsbær. Med stor grad av spiselige vekster og dyrkingsarealer skapes både naturlige møteplasser og spill i farger gjennom årstidene, forklarer landskapsarkitekten.

Kvalitet med et snev av stolthet

Som landskapsarkitekt synes Lars det er givende å forme bomiljøet og uteområdene til mennesker som skal bo og trives i lang tid. 

– Mitt inntrykk er at hele prosjektteamet har veldig høye ambisjoner for Skifabrikken. Det viktigste er at de som bor her i fremtiden skal få et best mulig bomiljø og et best mulig resultat. Men, vi vil jo også kunne se tilbake på prosjektet og være stolt av det, avslutter han med glimt i øyet.

Tilbake

Meld interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Skifabrikken