Når det lille ekstra blir et stort pluss

Når det lille ekstra blir et stort pluss

Selvaag Bolig har utviklet Plussboliger flere steder i Norge, og har mange fornøyde beboere som generøst deler innsikt i Plusstilværelsen.

Hvordan er et liv i Pluss? Hør fra noen av de som bor hos oss.

  • Rogaland

Vi har tatt en prat med to som har valgt å bo i en Plussbolig® på Lervig Brygge: Rolf Steinsland (58) Therese Olsen Lund (29). De var begge blant de første som flyttet inn og er strålende fornøyde. 

- Jeg ble tidlig interessert i prosjektet, forteller Steinsland.
- Jeg bodde ikke langt unna tidligere, og fulgte med helt fra før byggestart. Her kunne jeg bo ved sjøen og få god utsikt og gode solforhold. Dette er ting jeg er spesielt opptatt av, så valget var ikke så vanskelig.

Les om arkitektens visjon for utviklingen av den særegne tomten.

- Jeg ville bo mer sentralt og syntes konseptet var spennende, sier Therese Olsen Lund. Dette var annerledes enn det andre tilbyr med stilige leiligheter og et fantastisk servicetilbud. Jeg trives veldig godt og ikke minst har jeg veldig hyggelige og omgjengelig naboer.

Lervig Brygge Pluss er et unikt og moderne boligprosjekt, og alt er lagt til rette for at du skal få anledning til å gjøre mer av det du liker og mindre av det helst vil slippe. Service, trygghet og opplevelser gir muligheter for en mer innholdsrik og enklere hverdag. Plusskonseptet er utviklet av Selvaag Bolig, inspirert av tilsvarende løsninger i utlandet hvor dette er vanligere enn i Norge.

Ingen grunn til å ha flere  rom i leiligheten enn du bruker til daglig. Besøk kan leie gjesterom!

- Jeg trives veldig godt her, sier Steinsland.
- Det er en fantastisk plass med fine leiligheter. Det er også veldig smart at man ikke trenger å ha en større leilighet enn man faktisk trenger. Når for eksempel mine voksne barn kommer på besøk, finnes det jo flere gjesteleiligheter som alle kan benytte ved behov.

Treningsrommet er godt utstyrt og tilgjengelig kun for beboerne.

Bomiljøet er også veldig bra. Litt blanding av  yngre og eldre. Det er lett å tenke at Plussboliger blir gamlehjem, men det stemmer overhodet ikke. I tillegg vil jeg trekke frem treningsstudioet – nå har jeg ingen unnskyldning for å ikke trene lenger!

- Utsikten min er fin selv om jeg bor i første etasje, forteller Olsen Lund. Det vil komme en bystrand rett ved og jeg ser frem til å sitte og se ned på den. Området er under stadig utvikling og det skjer nye ting hele tiden. Så selv om det fortsatt bygges her, er det jo spennende å være med på den raske endringen og utviklingen. Området er kjempebra med topp beliggenhet.

Plussbolig betyr eget vertskap og resepsjon, fellestjenester utover det forventede, ekstra oppmerksomhet og et helt spesielt tilrettelagt felleskap. Vertskapet er tilstede til faste tider alle hverdager. De formidler ulike tjenester i lobbyen, sørger for at du finner dagens aviser og magasiner, at internett fungerer og at du alltid finner kaffe og te tilgjengelig.

Lervig Brygge Pluss: Plusstilbudet vårt.

- Fellesarealene skaper en helt egen sosial effekt, mener Steinsland. Før kjente jeg knapt en eneste nabo – men nå er det mye lettere å bli kjent med folk. Det er bare å sosialisere seg , ta en kaffe og slå av en prat hvis man vil. I resepsjonen står det i tillegg en fantastisk hyggelig dame som gjør at jeg føler meg ekstra hjemme. Mulighetene og tilbudene er enorme i tillegg er det positive bomiljøet helt unikt.

- Hver morgen er det første jeg gjør å nyte utsikten. Det gir ro i seg selv. Det er som å sitte på en fjelltopp og se utover. Her kommer det i tillegg herlig bølgeskvulp. Alt i alt vil jeg si at man får utrolig mye for pengene her. Jeg kommer ikke på noe som kan sammenliknes og alle mine kriterier for en leilighet er oppfylt – pluss!

Sentralt beliggende iforhold til Stavanger sentrum, og ytterst i sjøkanten med utsikt fra de fleste leilighetene.

- Til andre vil jeg si at dette må oppleves og vil oppfordre flere til å flytte hit, for jeg vil gjerne ha enda flere hyggelige naboer, sier Steinsland med et smil.

- Servicetilbudet er kjempebra, sier Olsen Lund. Jeg har ikke leid møterom eller gjesteleilighet ennå, men bruker fellesområdet og gymmen mye. Det gjør deg kjent med naboene på en helt spesiell måte. Man trenger jo ikke rydde leiligheten og styre masse trenger for å invitere noen hjem. Det er bare å treffes i fellesområdet, og sosialiseringen blir helt naturlig. Hvis man vil, selvfølgelig. Jo mer det brukes fellesområdet dess bedre blir det.

- En annen utrolig praktisk ting er at hvis du for eksempel får besøk av håndverkere mens du er på jobb, ringer resepsjonisten deg for å høre om det er ok at de slippes inn. Hun har nøkkel og du trenger ikke gjøre noen ting. Er du på ferie, kan hun vanne blomster og ta inn posten. Hun kan gjøre alt. Hun lager til og middag hver tirsdag som kan spises i felleskapet eller den tas med som take out – eller take home.

- Dette er jo litt som å bo på hotell, men med mye mer fellesskap. Å sette seg i fellesområdet, ta en kaffe og en prat og se ut på sjøen er helt topp, avslutter Olsen Lund.

Vil du høre mer fra beboerne? Se vår lille film om deres syn på Plusslivet!

Tilbake