Prosjektsjefens tanker om Mathildetunet

Prosjektsjefens tanker om Mathildetunet

Scroll for å lese mer

Prosjektdirektør Line Sophie Wegger utvikler boliger med folk i fokus. Hun er opptatt av at beboerne skal føle seg hjemme, også før de går inn i leiligheten. Fine og varierte fellesareal, samt frodige uterom er derfor sentrale elementer i Mathildetunet.

MED HJERTE FOR GODE HJEM

– Fellesarealene og uterommene er en del av nabolaget, men det er viktig at du føler at disse også er en del av hjemmet ditt, mener Line Sophie Wegger, fra utbygger i Selvaag Bolig.

Line Sohie Wegger.JPG

Når Wegger jobber, prøver hun alltid å forestille seg hvilke behov hun selv ville hatt hvis det var hun som skulle flyttet inn. – Hvis jeg hadde hatt med meg et skatoll, hvor skulle jeg plassert det? Eller hvis jeg skulle hatt hjemmekontor, hvor kunne jeg sittet uten å måtte ha pc-en på fanget? eksemplifiserer hun.

Mathildetunet-interior-J-floor6-apt167-stue.jpg

GRØNNE MØTEPLASSER

Wegger mener at noe av det aller fineste med Mathildetunet, er utformingen av gårdsrommene. – Jeg har forsøkt å imøtekomme det vi håper og tror er det folk etterlyser. Vi har lagt til rette for gode møteplasser med tilgang til fellesarealer, både inne og ute. I tillegg er nærheten til byparken unik, sier hun. Gårdsrommet er stort, men vi har forsøkt å dele det inn i ulike soner, slik at alle kan føle seg hjemme. Personlig er Wegger stor tilhenger av trenden med at ting er litt viltvoksende, med bruk av organiske former.

– Det gjør noe med hele opplevelsen når vegetasjonen står i ulike høyder og det blomstrer til ulike tider. I Mathildetunet har vi også etablert et uteareal under tak med direkte tilgang til en varmestue. Det er dessverre ikke alltid solen skinner, og det er fint å kunne legge til rette for uteaktivitet også når været ikke alltid spiller på lag. Forhåpentligvis blir dette et av flere lavterskel- møteplasser som beboerne kan benytte.

ET NYTT SENTRUM PÅ LØRENSKOG

Det er praktisk å bo i Skårerbyen. Vi har lagt til rette for flere ulike fellesareal og møteplasser i samråd med beboerne i Skårerbyen. I de felles lokalene kan beboerne arrangere alt fra kollokviegrupper til konfirmasjon, barnebursdager og 60-årslag, eller bare slå av en kaffeprat med gode naboer.

Vi har en nabolagsvert fra Selvaag Plusservice som bistår beboerne med enkle gjøremål i hverdagen, legger til rett for sosialt samvær og drar i gang ulike arrangementer. Dette er et viktig bidrag i kampen mot ensomhet og vi ønsker å legge til rette for gode nabolag og gode bomiljøer.

I tillegg trekker Wegger frem fordelene ved at Skårer nå bygges ut som et nytt sentrum på Lørenskog. – Kjøpesenteret Triaden blir i disse dager oppgradert, og det kommer flere nye butikker, serveringsteder og kaffebarer i umiddelbar nærhet til leilighetene. Her får du litt av de urbane impulsene, men samtidig som du kan trekke deg tilbake i et stille og rolig bymiljø, avslutter Wegger.

Mathildetunet-eksterior-_Courtyard.jpg

Mathildetunet blir et nytt nabolag i Skårerbyen, men 198 nye hjem rundt den luftige gårdshagen. Midt i tunet står signalbygget Mathilde, oppkalt etter Søster Mathilde som også har gitt navn til veinettet rundt.

Les mer om Mathildetunet her

Tilbake

Kontaktskjema

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om prosjektene på Skårerbyen