Arkitektens tanker om Sandsli 360

Illustrasjon av husene Sandsli 360 i Bergen med naturen rundt

Arkitektens tanker om Sandsli 360

Scroll for å lese mer

– Det er ikke ofte en arkitekt får en så flott naturtomt å jobbe med, forteller Helene Fitje fra Holon AS. Hun er ansvarlig arkitekt for Sandsli 360, et prosjekt som utmerket seg med det samme.

– Vi så med en gang at kvaliteten her handler om naturen. Det ble veldig viktig for oss å ta naturen opp fra skogen og vannet og integrere det mellom bygningene, sier Fitje.

Alle leilighetene vil få en viss kontakt med vannet. Beliggenheten er vestvendt, og bygningene plasseres slik at det blir sol til alle i løpet av dagen.

– Det er ikke ofte man får jobbe med en så fin tomt som dette, sier Fitje.

Portrett av arkitekt Helene Fitje fra Holon AS

Panoramautsikt

Tomten ligger høyt hevet i terrenget, med panoramautsikt ut over nærområdene.

– Her er det en flott vestvendt naturutsikt, og det er kort vei til Bybanen. Hva mer kan man ønske seg?

Vi står foran kontorbygningen som tidligere huset flere hundre medarbeidere fra Aibel. Nå er bygget forlatt, og naturen kommer tettere på. På bakkenivå står vi på det som vil bli en fremtidig parkeringsetasje under leilighetsbyggene og hagerommene.

– Vi bygger opp slik at alle får tilgang til den fantastiske utsikten. Det blir sju etasjer mot gaten, fire høyere enn dagens kontorbygg. De som kjøper leilighet i de øverste etasjene mot øst, vil få panoramautsikt også mot den andre siden av byen, mot sentrum og byfjellet Ulriken.

Les mer om de nye boligene på Sandsli 360 >>

Tilbake

Ja, jeg er interessert

Jeg vil gjerne vite mer om de nye leilighetene på Sandsli 360.