Lørenveien blir grønnere

Lørenveien blir grønnere

Scroll for å lese mer

Miljøgaten på Løren er første del av en ny grønn ring i Hovinbyen. – Med trær og planter, utemøbler og aktiviteter skal vi lage hyggeligere, grønnere gater mellom parkområdene, sier Alexandra Mattsson i Bymiljøetaten i Oslo.

I planen for utvikling av Hovinbyen, er en 6,5 kilometer lang grønn ring et viktig grep som binder små og store parkområder sammen. Miljøgaten på Løren er den første delen av den grønne ringen som blir til virkelighet.

– Vi vil fjerne et kjørefelt for å redusere trafikk, og gjøre omgivelsene grønnere med trær, busker og planter. Utemøbler og aktiviteter vil også bidra til å skape en helt ny opplevelse, forteller overingeniør Alexandra Mattsson i Bymiljøetaten i Oslo kommune, som er ansvarlige for den kommende forvandlingen.

Rom for aktivitet og hvile

Miljøgaten strekke seg fra den kommende flerbrukshallen og aktivitetsparken i Lørenveien 64 ned mot Hasle og opp mot Økern.

­– Både gående og syklende vil merke store forskjeller. Alle detaljer er ikke på plass, men at det blir sykkelfelt er helt sikkert. Langs fortauene vil tre-rekker, busker, planter og utemøbler gjøre det fristende å slå seg ned, avslører Mattsson, før hun fortsetter:

– Og det kan jo godt hende at du vil trenge en hvil. I flerbrukshallen og aktivitetsparken som kommer, vil det bli mulighet for aktiviteter for folk i alle aldre.

Urban bygate

Selvaag Bolig har bygget flere boligprosjekter på Løren gjennom mange år, og de bidrar nå økonomisk til at miljøgaten blir realisert. Prosjektsjef Trond Skudvig kan knapt vente, og gleder seg på vegne av alle som bor på Løren.

– Dette blir et løft for hele området. Boligene langs Lørenveien er fine, og fra veien kan man i dag se inn i frodige gårdsrom med lekeplasser når man haster forbi på vei til barnehage, skole og fritidsaktiviteter. Den nye miljøgaten blir en mer urban bygate, der du kan bevege deg langsomt i hyggelige omgivelser og slå deg ned på en fortauskafé i et yrende, grønt område, sier Skudvig engasjert.

– Et område folk blir boende i

Selvaag Bolig har allerede erfart at Løren er populært. Alle boliger er utsolgt.

– Mange trives godt her på Løren. Flere unge kjøper sin første bolig her. Tanken er ofte å flytte videre når de får barn, men de blir boende da også – eller flytter til større boliger i samme område. Det samme ser vi med dem som har solgt større hus til fordel for en lettstelt leilighet med sentral beliggenhet. Alle trives. Og med miljøgaten og den grønne ringen blir det enda bedre, sier prosjektsjefen fornøyd.

Også Bymiljøetaten gleder seg til å gi noe tilbake til et område som har vært preget av byggearbeid og mye trafikk i mange år.

- Vi har planlagt dette i fem år, og i 2022 kan vi endelig sette spaden i jorden! Med grønnere gater vil vi binde små og store parker sammen. Dette blir rett og slett superfint for små og store, lover Alexandra Mattsson i Bymiljøetaten.

Lørenporten er utsolgt. Selvaag Boligs neste boligprosjekt for salg på Løren er Lille Løren Park, du kan lese mer om det her.

Tilbake