Livets tre på Trævarefabrikken

Livets tre på Trævarefabrikken

Scroll for å lese mer

Livets tre symboliserer liv, visdom og vekst på tvers av mange av verdens kulturer, det har også dype røtter i å beskrive fortiden, og dens forgreninger for nåtidens familier.

Nettopp et slikt tre fant jeg under et fotooppdrag på Trævarefabrikken i Strømmen. Treet lyste opp utenfor en av boligene, som om det ba om å bli fotografert. I det jeg knipset et bilde hørte jeg vennlig stemme fra terrassekroken. Det var Asbjørn Jensen. Han spurte om jeg likte treet, og jeg svarte ja. Han fortalte at det ble plantet det som et minnesmerke etter hans kjære kone, Kari Lise Jensen.

Mellom himmel og jord 

Asbjørn og Kari Lise har til sammen elleve barnebarn. Som tatt ut av et eventyr, bærer også Asbjørns epletre elleve frukter. Ett for hvert av barnebarna. – Kari ser ned på oss og barnebarna, sa Asbjørn med et melankolsk smil. Det var tydelig at treet er et symbol for Asbjørns beste minner og noe godt å tenke på i hverdagen. 

Som han, har også treet slått røtter på Trævarefabrikken. Det svaier skjult blant dus grønn natur, moderne arkitektur og fredelige skvulp fra elven like ved. Treet er et lyspunkt for observante forbipasserende, og Asbjørn har hatt mange hyggelige samtaler med naboer, gjenboere og folk på farten ved stammen, under både blomstene og eplene.

Først inn  

Asbjørn var med i første pulje som flyttet inn på Trævarefabrikken i Strømmen, han er glad for å ha flyttet hit. – Jeg er veldig fornøyd med prosjektet, det er godt gjennomført og det er kvalitet i alle ledd. Her er det bare hel ved. Asbjørn kikket utover elven da han bemerket seg kameraet mitt. Han fortalte at også han liker å ta bilder, og viste meg et flott fotografi tatt av elven utenfor, som hang over TV-en i stuen. Asbjørn fortalte også at han tidligere har en kjøpt en leilighet i Spania, i vårt prosjekt Alfaz del Sol. Når denne sesongens frukter omsider er høstet, og vinteren igjen melder sin ankomst, er det slettes ikke utenkelig at han trekker sørover, og fortsetter å nyte både lys og varme i Spania.

– Takk for praten Asbjørn.

Les mer om vårt prosjekt, Trævarefabrikken her!

Tilbake