En hage hvor godt naboskap gror

En hage hvor godt naboskap gror

Scroll for å lese mer

Gjennom den grønne trekronen skinner sola ned på tunet foran Skifabrikken. Det er tidlig på morgenkvisten og mange av beboerne er klare til å dra av sted for dagen – men selvfølgelig er det litt tid til lek med minstemann på lekeplassen før jobben kaller.

Litt senere på dagen seiler solen rundt hjørnet og skinner inn i felleshagen – det store uteområdet som kjennetegner Skifabrikken. Det er lagt vekt på at det skal være en frodig hage, hvor det er lagt til rette for et godt bomiljø for alle.

Gjennom de ulike årstidene preges hagen av et rikt fargespill i bladverk og blomster på både busker og stauder. Her finnes møteplasser for store og små, blant annet lekeplasser, bocciabane og sitteplasser i skyggen av en pergola. Og det finnes parsellhager – store felter med dyrkingsjord for beboerne.

Dyrker naboskapet

Vårluften dufter svakt av mandler, idet naboene samler seg ved parsellhagene for å gjøre klart for årets vekstsesong. Duften som fyller luften kommer fra tokyokirsebærtrærne, som sammen med resten av frukttrærne står i full blomst. Hele området bugner av frukttrær og bærbusker. I tillegg er det satt av rikelig med plass til at du kan dyrke både mat- og nyttevekster.

Parsellhagene, som stadig er mer etterspurt i nybyggprosjekter, tilfører ikke bare ekstra rikdom til et allerede frodig uteområde. De er også et naturlig møtested, på tvers av nabolag, familier og generasjoner. Plasseringen nær sittegrupper og lekeplassen gjør at både unge og eldre kan være i hverandres nærvær. Det er viktig for å skape et godt bomiljø for de som vil bo her.

Et yrende hageliv

Gjennom dagen yrer felleshagen av liv – blant småbarnsfamilier på lekeplassen, pensjonistene som møtes for et slag boccia, og nyetablerte som steller i parsellhagen sin. Det er dette hagen er bygget for. At alle skal trives, og ha flere ulike muligheter for å møtes.

Tilbake

Meld interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Skifabrikken