Lørenskog - det beste fra to verdener

Lørenskog - det beste fra to verdener

Scroll for å lese mer

Lørenskog kommune strekker seg nordover til Lillestrøm og sørover mot Enebakk, med ett bein i storbyen og det andre i vakker og vernet natur. Her slipper du med andre ord å velge mellom natur, byliv og ro. Du har alt i nærheten!

Bare et kvarters reise vestover finner du Oslo, som byr på et rikt utvalg mat og drikke, kunst, kultur og shopping. Hvis reiselysten kaller, ligger Gardermoen bare en kort kjøretur nordover fra Lørenskog.

Drar du sørover gjennom det karakteriske østlandske jordbrukslandskapet, befinner du deg med ett i Østmarka som byr på flotte turmuligheter hele året. Ved Langvannet venter badebrygge, fin sand og grillmuligheter på sommeren, mens i vinterhalvåret har du milevis med nypreparerte løyper som venter foran deg i marka. Nyt en kopp rykende varm kakao eller nystekte vafler på Mariholtet.

Les mer: Lørenskog kommunes plan og ambisjoner

Mathildetunet-eksterior-_Street.jpg

EN NY BYDEL REISER SEG

Historisk har Lørenskog vært et sted for industri og næringsliv, med trygge bomiljøer, flotte naturperler og rekreasjonsområder som viktige forutsetninger for et godt liv. Kommunen har – med sine 50 000 innbyggere – vært selvforsynt med forretninger og aktivitetstilbud i lang tid.

Tidligere har Skårersletta, veien mellom kjøpesentrene, vært preget av asfalt, biler og eksos. Nå forvandles området fra hektisk bilvei til en hyggelig gågate i trygge, grønne omgivelser.

Lørenskog har opplevd en rivende utvikling de siste årene, med en langsiktig plan om å bygge opp et nytt bysentrum. Midt i smørøyet ligger området hvor Selvaag Bolig skal skape en ny bydel, med opp mot 1100 hjem i direkte tilknytning til parkområdet.

Les mer: Skårer på Lørenskog - Fra asfalt og biler til grønt og levende sentrum

I nye Lørenskog sentrum blir det tilbud for alle aldersgrupper, fra de aller minste til de litt større. Man kan ligge på gressplenen i solen eller finne skygge under de store trærne. Det blir også lekeareal med sandkasse, sklie og lekehus.

SHOPPING OG KULTUR

I Lørenskog finner du to kjøpesentre med et stort utvalg butikker, servering- og spisesteder: Triaden Lørenskog Storsenter og kjøpesenteret Metro. Vegg i vegg med Metro finner du kulturhuset Lørenskog Hus, som rommer både kinosaler, bibliotek og scener for et allsidig utvalg kulturaktiviteter.

Triaden Lørenskog Storsenter, som ligger rett i nærheten av Skårerbyen, er under utbygging og skal i løpet av 2023 åpne i en helt ny drakt der opplevelser skal gå hånd i hånd med shopping. Her blir det blant annet trampoline- og aktivitetssenter på 2800 kvadratmeter og en helt ny flerbrukshall, til glede for alle beboerne i området.

cafeliv-stemning_istock_web.jpg

Velkommen til nye Lørenskog sentrum!

Tilbake

Kontaktskjema

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om prosjektene på Skårerbyen