Utsikt, gode solforhold, siktlinjer og nærheten til sjøen

Utsikt, gode solforhold, siktlinjer og nærheten til sjøen

Scroll for å lese mer

Utsikt, gode solforhold, siktlinjer og nærheten til sjøen har vært de viktigste utgangspunktene ved utforming av Kanaltunet. Her får du en unik mulighet å bo helt inntil sjøkanten.

Leiligheter for alle

Kanaltunet er byggetrinn 3 i området, etter Lervigpynten og Sjøtunet nord for tomten. Prosjektet består av 3 boligblokker med til sammen 91 leiligheter i en variasjon av størrelser, fra 2-roms leiligheter med størrelse 45 m², til 4-roms leiligheter med størrelse 144 m².

- Med en variasjon av leilighetsstørrelser ser vi for oss at boligområdet vil passe til alle og enhver, alt fra større familier, single, seniorer og studenter, forteller Jenny Öryd, arkitekt i Sweco Architects.

Videre forteller arkitekten at utgangspunktet for utforming av leilighetene har vært utsikten, solforholdene og effektive planløsninger med store stue- og kjøkkenarealer hvor sosialt samvær kan finne sted. Leilighetene får store vindusarealer som slipper inn masse lys og gir mye utsyn.

Kanaltunet  (10).jpg

Varmt og lunt

Alle leiligheter har egne private uteplasser i form av markterrasser eller balkonger. Ved samtlige balkonger og markterrasser er fasaden kledd med tre for å gi et varmt og lunt innslag til uterommene. Rekkverk rundt balkongene vil utformes med transparente glass- og spilerekkverk som slipper inn masse lys og skaper en variasjon i fasadeuttrykket.

Leilighetene i toppetasjene har egne private takterrasser overbygd med pergola som gir mulighet til individuell utforming. Her kan lyslenker monteres og kaprifolen kan klatre opp langs pergolaen. Takene på byggene beplantes med sedum.  

Med Kanaltunet har vi jobbet med vertikal volumoppdeling i fasadene, fasadene brytes opp vertikalt gjennom bruk av en variasjon av farger og noen steder fasademateriale. Det er sprang i noen av fasadene for å forsterke volumoppdelingen. Soklene på de tre boligblokkene markeres med et relieff i tegl. Hvor det er trekledning markeres sokkelen med utenpåliggende stående trespiler. Soklene vil få en fin skyggevirkning som forsterker tyngden på byggene.

Les mer om Lervig Brygge her. 

Kanaltunet  (13).jpg

Sandfargede nyanser

Fasadene vil kles med tegl i en variasjon av varme sandfargede nyanser, fra veldig lys til mørkere beige-brun tegl. Det vil og være en del innslag av tre som gir et varmt og lett innslag til fasadene. Med valgt fasadematerial og volumoppdeling håper vi på å skape en fin og kontrasterende overgang fra nabobebyggelsen Sjøtunet og Lervigpynten nord om Kanaltunet.

- Utendørs har landskapsarkitekten utformet et luftig tun mellom byggene, med gode og attraktive oppholdssoner og lekearealer. Her vil det være god oversikt og gode forbindelser både internt og gjennom området.

Kanaltunet  (19).jpg

Sjøpromenaden er et veldig fint og attraktivt innslag i området. Den offentlige promenaden løper langs og forbi Kanaltunet og knyttes inn til tunet mellom boligene. Fra leiligheten er terskelen svært lav til å ta en kajakktur eller sitte med føttene i vannet og nyte en kopp kaffe.»

Les mer om Kanaltunet her.

JennyØryd-arkitekt
Jenny Öryd, arkitekt i Sweco Architects.

Tilbake

Meld din interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Kanaltunet