I arbeidet med utformingen av Ballerud Hageby har arkitekten latt seg bli inspirert av farger, detaljer, materialbruk og vegetasjon fra hagebyer og historisk arkitektur.
Denne inspirasjonen har vi lyst å dra med oss inn i bygningene, og arkitekten har laget tre kostnadsfrie interiørkonsepter som gjenspeiler kvalitetene som er etterstrebet utvendig i prosjektet. De skal være klassiske og ikke trendbaserte, slik at interiøret ikke blir utdatert ved det første. De tre interiørkonseptene har fått navn etter kjente norske arkitekter og inspirasjonskilder til prosjektet.
Vi har valgt å kalle konseptene for: Morgenstierne, Linstow og Poulsson
Interiørstil: Morgenstierne
Interiørkonseptet har fått sitt navn fra en av arkitektene bak Norges første hageby, Archtanderbyen ved Ekeberg i Oslo. Morgenstierne er en klassisk lys fargekombinasjon med et hint av ulike nyanser av grønntoner. På gulvet er det valgt en lys eikeparkett som klinger godt sammen med de naturlige fargene på vegg. Materialpaletten er en fargepalett inspirert av naturen, som spiller godt sammen med de nye hagene på Ballerud Hageby.
Arctanderbyen er Norges første hageby, beliggende i Ekebergskrenten i Oslo. Etter en arkitektkonkurranse utlyst av borgermester Sofus Arctander i 1907, ble de 29 vertikaldelte tomannsboligene tegnet av Christian Morgenstierne og Arne Eide. Boligene ble bygget etter engelsk mønster, og skulle gi beboerne lys, luft og utsyn og representerer således en tidlig form for sosial boligbygging.
Illustrasjonen er kun til inspirasjon, de faktiske produktvalgene vil ikke nødvendigvis samsvare med bildene.
Interiørstil: Linstow
Interiørkonseptet har fått sitt navn fra arkitekten bak Det kongelige slott i Oslo. Linstow er en lys fargepalett, basert på nyanser av varme lyse fargetoner. På gulvet er det valgt en gylden eikeparkett som gir lun base til de lyse fargene på vegg. Materialpaletten er en lys og lett fargepalett med en varm atmosfære. En tidløs base i et moderne hjem.
Linstow og Grosch var sentrale i utforming av den unge hovedstaden Christiania. I 1823 fikk han oppdraget med å tegne Det kongelige slott i Oslo, og han var med på å utforme Slottsparken, herunder tegnet han Gardens vaktstue. Han hjalp også vennen Henrik Wergeland med byggingen av Grotten. Dette var blant de første hus i sveitserstil.
Illustrasjonen er kun til inspirasjon, de faktiske produktvalgene vil ikke nødvendigvis samsvare med bildene.
Interiørstil: Poulsson
Interiørkonseptet har fått sitt navn fra den kjente arkitekten Magnus Poulsson, arkitekten bak Lille Tøyen Hageby og Oslo Rådhus. Poulsson er en varm og eksotisk fargepalett, med nyanser av brente jordnære farger. På gulvet er det valgt en mørk eikeparkett som klinger godt med det mørke kjøkkenet og de dempede fargene på vegg. Materialpaletten er inspirert av fargenyansene i terrakotta, som glir inn i de naturlige fargene rundt den moderne Ballerud Hageby.
Lille Tøyen Hageby er en hageby i Oslo etablert i perioden 1917 til 1922. Oppdraget med å tegne Lille Tøyen Hageby ble gitt til arkitekten Magnus Poulsson, som tidligere hadde tegnet lignende boliger både for Norsk Hydro på Rjukan og andre. Etter modell av engelske garden cities søkte man å kombinere landets gleder og byens komfort.
Illustrasjonen er kun til inspirasjon, de faktiske produktvalgene vil ikke nødvendigvis samsvare med bildene.
Velkommen til Ballerud Hageby
Her blir det totalt 160 nye boliger, 88 rekkehus og 72 leiligheter, med en rolig og tilbaketrukket beliggenhet. Gangavstand til Bekkestua, Høvik og Gjønnes T-banestasjon.