Vi vil aldri flytte fra Løren!

Vi vil aldri flytte fra Løren!

Bilde av familien Roesen Rønningen

Familien Roesen Rønningen stortrives på Løren, og understreker at et godt fellesskap og gode naboer i aller høyeste grad har bidratt til det.

  • Oslo

Familien Roesen Rønningen flyttet til Løren allerede i 2006. Barna var små, og utviklingen av Lørenbyen var helt i startfasen. Nå, 11 år etter har de kjøpt en flunkende ny leilighet. Hvor? Jo, fortsatt på Løren!

- Da vi flyttet hit var det bare noen få boligblokker her, og området så vel mer eller mindre ut som en byggeplass. Men se hvordan vi har det nå! Det er kort avstand til det meste; vi har fått T-banestasjon, flere nye butikker – ja, også Lørenparken da, som ligger flott til midt i boligfeltet uten biltrafikk, sier Lise.

Hun får god støtte fra de øvrige familiemedlemmene. Pappa Ole Christian, Rasmus på 11 år og Agnes som snart fyller 15 år, er alle enig: Løren er et bra sted å bo!

Også familiens hjerteknuser, en tre år gammel tibetansk terrier ved navn Ludvig, ser ut til å stortrives på familiens solfylte terrasse.

Agnes og Rasmus, som går på henholdsvis Frydenberg og Sinsen skole, har løpt med sine barnesko i nabolaget – og de har begge klare formeninger om hvorfor det er kult å bo på Løren.

Først ut er Agnes. Hun husker helt tilbake til da «Knappestøperen» fikk sin plass i Lørenparken, og hun har selv gått i Kanonen Barnehage.

- Det het ikke Kanonen Barnehage den gangen. Da jeg gikk der het den Stomperud, smiler den blide 15-åringen og fortsetter:

- Det jeg liker best med Løren, er at det er kort vei til alt. Jeg har kort vei både til skolen og til andre aktiviteter. Og så er det helt supert at T-banestasjonen bare er noen minutter unna.

Bilde av familien Roesen Rønningen som bor på Løren

Agnes, som går i niende klasse på den relativt nystartede Frydenberg skole, har nemlig en aldri så liten kunstnerspire i magen - og da er det bra at heller ikke Oslo teatersenter (Trafoen) ligger så langt unna hjemmet deres. Her har hun tilbrakt utallige timer av sin fritid helt siden andre klasse. Og hva gjør så den unge damen når hun ikke er på skolen, går tur med sjarmtrollet Ludvig … eller dyrker sin skuespillerkarriere? Jo, da liker hun å være sammen med alle vennene sine her på Løren.

Rasmus (11) er, i likhet med storesøster, en aktiv ung herremann. Han har gått i kor i Sinsen kirke, spilt litt håndball i Refstad/Sinsen idrettslag - og to ganger i uken er han på svømmetrening på Sinsen skole. Av skolefag, er det mat og helse – og litt historie og samfunnsfag som fenger mest.

- Jeg er veldig glad i å svømme, og så liker jeg å sparke fotball i Lørenparken. Men det jeg liker aller best med å bo her, er at jeg har så mange gode venner å leke med, sier Rasmus og blir supplert av far.

Bilde av barn på skøyter i Lørenparken

- Ja, også går du mye på skøyter om vinteren. Da noen ildsjeler i nabolaget laget skøytebane i parken tok det ikke lang tid før skøytene var på beina.

Lise og Ole Christian er glad for at de bosatte seg på Løren.

- Det er et trygt og godt sted å bo, og det har vært utrolig morsomt å være med på utviklingen av Lørenbyen. Det skal bli spennende å se fortsettelsen, ikke minst hva som kommer av næringsliv i området.

- Ja, det gleder jeg meg også til. Jeg venter jo litt på dette Økernsenteret, da. Har hørt at det skal bli både kino og badeland der, skyter Agnes inn.

Utover det synes familien i Kanonhallveien at de stort sett har det de trenger av fasiliteter i nærmiljøet.

- Det eneste vi kanskje savner, er litt mer lavterskel underholdning i den flotte kulturarenaen vår, Kanonhallen. Det hadde for eksempel vært morsomt med barneteater, sier far - som til daglig er leder for lys og video ved Nationaltheatret.

Kort oppsummert: Familien Roesen Rønningen stortrives på Løren, og understreker at et godt fellesskap og gode naboer i aller høyeste grad har bidratt til det.

- Ja, også elsker jeg at Kaffebrenneriet har åpnet filial her, avslutter mamma Lise med et stort smil. 

Bilde av Lise Roesen Rønningen som bor på Løren
Tilbake