85 boliger nå - totalt 350 boliger over tid

85 boliger nå - totalt 350 boliger over tid

Kommende hus på Heimdal Stasjonsby
  • Trondheim

HEIMDAL I 1865 bestod Heimdals befolkning av 16 familier. I 1891 var tallet mer enn doblet til 36. I dag er Heimdal et sentrum og trafikknutepunkt for 70 000 mennesker - og bygges ut stadig mer. Nå står “Kryddertomta” for tur.

Mens store utbyggingsaktører som Block Watne, TOBB, OBOS og Villaservice bygger ut rundt Heimdal, tar Heimdal Sag Invest AS og Selvaag Bolig ASA nå et solid tak i en sentral del av Heimdal. Sammen ser de på hele området mellom jernbanesporet og Industriveien fra Heimdal Sag og hjørnetomta Industriveien 1 i nord til den såkalte “Kryddertomta”, Idrettsveien 1-3, i sør. Men det er den sørlige delen, Kryddertomta, arealet mellom Prima AS og Adressabygget, som nå skal få et nytt ansikt med 85 boliger slik illustrasjonen øverst til høyre på siden viser.

 Heimdal-transformering

Alv Selvaag og Sissel Trønsdal

I sin Kommuneplanmelding “Strategier for en langsiktig byutviklingi Trondheim fram mot 2030” slår Trondheim kommune fast at det er et underskudd av kjente boligreserver i Heimdal og Saupstad distrikter. Samtidig har innbyggertallet økt mer enn prognosene tilsa. –Kommunen har stadfestet at dette arealet har sentrumsformål, fastslår prosjektsjef Alv E. Selvaag overfor Heimdalsbladet. –Vi lanserer nå “Heimdal Stasjonsby”, hvor vi vil bygge 350 boliger over en periode, sier han. –Men vi starter nå aller først med Heimdals Stasjon, som består av 85 boliger.

 Bred boligmiks

–Det blir det vi kan kalle en bred boligmiks, fortsetter Selvaag. –Her har vi tatt hensyn både til førstegangskjøperen og familien. Og ikke minst alle de som ønsker å flytte fra eneboligen til leilighet for å slippe vedlikehold, snømåking og tungt hagearbeid. Leilighetene blir fra 1- til 4-roms, og kommer i flere ulike størrelser.

 Gode uteområder

–Samtidig blir det gode uteplasser, slår Selvaag fast, –og selvfølgelig balkonger i alle boligene. –Vi anlegger også fine grøntområder med benker og lekeapparater som gir rom for lek og avslapping, sier prosjektsjef Selvaag. –Et sted å bli bedre kjent med naboen?, legger han til med et smil.

 Lokalpatriot

Prosjektleder Selvaag ser fram til å både bygge ut og oppgradere området på og rundt “Kryddertomta”. –Vi kan ikke ha noe av at dette ser ut som et saneringsstrøk, sier han. Selvaag er opprinnelig hortensgutt, men har vært heimdaling bosatt på Lundåsen de siste 20 årene, og føler for strøket. At det klør i “utbyggerfingrene” hos “vår” Selvaag kan man godt forstå. Hans grandonkel var Olav Selvaag, som sammen med bestefar Alv Selvaag, var de som med sine revolusjonerende teorier slo grunnen unna de etablerte sannhetene i samtidens byggebransje.

De bygde til en tredjedel av prisen, og tre ganger så raskt. Prosjektsjef Alv E. Selvaag lover ikke å gjenta en slik bedrift, men er genuint opptatt av å bidra til å gjøre Heimdal til et enda bedre sted å bo.

 Mer enn noen er klar over

–Jeg tror ikke alle heimdalinger helt er klar over hvilken utvikling vi vil få her på Heimdal de nærmeste årene, sier han. –Vi skal bidra til at det skal være godt å bo på Heimdal Stasjonsby. Gode boliger med flotte grøntområder i Heimdal sentrum, med kort vei til Trondheim vil gjøre livet enkelt å nyte, avslutter han. 

Artikkelen stod på trykk i Heimdalsbladet. Lenke til artikkelen her.

Tilbake