Arkitektens visjon

Arkitektens visjon

Rockheim tegnet av Pir II
  • Arkitektens visjon
  • Trondheim

Boligprosjektet er tegnet av Pir II, arkitektkontoret som står bak kjente landemerker som Rockheim og Stokkøya Sjøsenter. Populære boligområder som Akkabakka på Utleir og Nobøtomta på Lade ble også unnfanget ved tegnebordene deres.

Arkitekten forteller dette om tankene bak prosjektet på Heimdal:

Prosjektet på den gamle krydderfabrikken blir starten på sentrumsutvidelsen som kommer øst for stasjonen i årene framover. Ut av et litt pregløst næringsområde, skal det vokse en bydel med tydelig identitet. Å sette an tonen fra første byggetrinn er viktig, og målet har vært at dette skal bli både et vakkert boliganlegg og en gnistrende markering av Heimdal stasjon.

Stokkøya sjøsenter

Fargebruken blir vårt mest markante virkemiddel, dette blir friske saker! Hvert bygg får sin egen farge og blir kledd med en ny type aluminiumsplater der fargen endres avhengig av vinkelen man ser den fra! Dette suppleres med det varme uttrykket i trepanelet som monteres på ytterveggen der man kommer tettest på bygget, det vil si ved inngangspartiene og på balkongene.

Bygningsvolumene blir alt annet enn kjedelige, med både varierende høyder, inntrukne partier og karnapper som springer ut fra fasadene. De avrundete balkongene myker opp formspråket og bidrar også til at prosjektet peker seg ut. Herfra kommer mange av leilighetene dessuten til å få fantastisk utsikt!

Fokuset vårt har vært å skape praktiske rammer rundt det gode liv, inne og ute.  Vi ville bidra til å tilby varierte og effektive boliger for folk med forskjellige behov og ulik tykkelse på lommeboka. En spesiell kvalitet som alle vil nyte godt av, er vannbåren gulvvarme som luner under sokkelesten på selv de kaldeste vinterdagene.

Akkabakka Utleier

Og i uteområdene håper vi folk lar seg inspirere til å bli kjent med hverandre. De opparbeides derfor i samarbeid med kommunen med leke- og trimapparater i aktivitetssoner for store og små. For den som vil trekke seg litt tilbake, blir det rolige områder med trær, plen og benker.

Vi er dessuten glad for at Selvaag har satt av plass til et lite forretningslokale mot ettermiddagssola og «torget» i vest. Her håper vi det serveres kaffe og kake når byggene står ferdig og beboerne er flyttet inn!

Tilbake