Fargelegg på en helg

Fargelegg på en helg

Interiørdetaljer mot rustfarget vegg
  • Interiør

Nye glatte vegger er et godt utgangspunktet for å skape et personlig hjem med deilige farger.

Flytter du inn i en splitter ny leilighet er det en enkel sak å male en vegg eller to. Du trenger hverken å sparkle eller slipe og i løpet av noen timer har du satt ditt eget personlige preg på det som skal bli ditt nye hjem i mange år. Velger du en tidløs farge kan du lene deg tilbake og nyte din nye bolig.

Detaljer grått soverom

Et sofistikert uttrykk

En palett av blåtoner gir et sofistikert uttrykk enten du velger duse pasteller, friske blåtoner eller dype blågrønne nyanser. En mørk dempet nyanse av blått er avslappende og gir øynene rom for hvile. Fordi blått gir oss positive assosiasjoner til både havet og himmelen og gjør at vi sover bedre er den en godt valgt til soverommet. Den har også evnen til både å tilføre ro og friskhet  på samme tid.

Gråmalt mursteinsvegg

Mørke nyanser som 4477 Decoblue og Dark Dijon S9.20.21 fra henholdsvis Jotun og Nordsjö vil gjøre rommet både intimt og behagelig. Du kan leke deg samme nyanse men med ulike glansgrader på listverk eller fremheve detaljene med Klassisk Hvit, Egghvit eller Bomull. Vil du ha et lysere utrykk er 4710 Duggblå fra Jotun og Spakling Dijon fra Nordjö  rolige og svale nyanser som passer i alle rom. Restfull Dijon er en vakker men litt mer dusfarge som tar med seg daglyset inn i rommet egner seg godt i oppholdsrom som stuen. Støvete nyanser gir en en god atmosfære og er lett å kombinere med andre materialer.

Interiørdetaljer mot puddervegg

Energi!

Myke rødbrune toner som minner oss om sydligere strøk løfter energien i ethvert rom og perfekte når du vil gi rommet en mer intim atmosfære. De varme nyansene gir rom for varme og tilfør rommet varme og en diskré frodighet. Duse toner som Soft Skin og pretty pink fra henholdsvis Jotun og Nordjö gir rommet et sart og diskret touch av rosa uten at det blir sukkersøtt. Terracotta fra Jotun  har en varm, rødlig bruntone med ett lett slør av grålighet , mens Whispering Red fra samme leverandør og  Deep Cannes fra Nordsjö  er mer frodige farger som lett kan kombineres kombineres med rene farger som hvitt eller svart sik at uttrykket roligere og mer stilrent.

Pudderfarget vegg mot hvitt sengetøy

Tips før du går i gang

Fordi det er vanskelig å se den riktige fargen på en liten lammel lønner det se alltid å prøvemale for å riktig inntrykk av nyansen. Mal opp noen strøk på gråpapir og teipe dette opp på veggen med en god, skånsom maskeringsteip. Da kan du enkelt å flytte den for å teste fargen.

Tilbake