God påskemorgen!

God påskemorgen!

Slik dekker du påskebordet.

  • Interiør

Enten du tar påskeferien hjemme eller reiser på fjellet er det tid for både sene frokoster, lange lunsjer og middager med gode venner rundt bordet. Og med enkle grep dekker du et stemningsfullt påskebord uansett anledning.

Et bord dekket med en bukett påskeliljer, gule tulipaner eller kanskje noen kvister med gåsunger, nybakte rundstykker og smilende egg er en perfekt start på dagen.

Påskepyntet bord foto

 Slik dekker du påskebordet

Skal du dekke på til langbord kan du fint kombinere ulike serviser og leke deg med ulike materialer. Her har vi brukt hvite tallerkener, skåler i oliventre og eggeholder i betong. Servietter i tekstil gjør bordet litt mer høytidelig, men miks gjerne her også, både med sateng, lin og bomull. Ta det du har for hånden. En liten påskelilje eller en bukett med gåsunger med hyssingsnøre på hver kuvert er en fin måte å bruke blomster på om det blir liten plass til store buketter på bordet.

Påskepyntet bord

Bruk pynten barna lager

Påskeegg foto

De små kommer ofte hjem med de søteste ting de har laget på skoleneller i barnehagen og gleden er stor når de kan se kunstverkene sine fremme til alles fornøyelse. 

Og det er jammen mye glede i jakten på påskeegg også! Her har vi kamuflert påskeeggene til de voksne i bokhyllen. Papp-eggene fra billigbutikken har fått et strøk svart maling og på noen andre har vi rett og slett forsiktig revet av det ytterste laget. Fyll de med favorittsjokoladen, kinobilletter eller kanskje et gavekort på måneskinntur.

 Slik lager du påskepynt selv

Påsken er en etterlengtet hverdagspause for både store og små, og det er alltid hyggelig å gjøre noe sammen.

Lage påskepynt selv
DIY påskepynt foto

På Pinterest finner du mange fine sjablonger til papirklipp. Alt du trenger er pen, papir, saks, litt bånd og tape. Papirklippene kan henges opp i vinduet, på noen store greiner eller som her på en kleshenger. Heng den på ytterdøren og ønsk gjestene velkommen med noe hjemmelaget. Kaninene er søte som ekstra pynt på desserten, eller skjær ett snitt i kuvertbrødet og skriv navn på så har du et stemningsfullt bordkort på et øyeblikk. Og husk å dekke på til en ekstra, i tilfelle påskeharen kommer på besøk...

Pynt med grener til påske
Tilbake