Når ekspertene møblerer

Når ekspertene møblerer

  • Interiør
  • Rogaland

Vi fikk hjelp av Marit Furenes ved Slettvoll i Stavanger til å møblere vår nye visningsleilighet. Leiligheten ligger i høyhuset B6 i Lervig Brygge Pluss. Vi har bedt Marit dele tankene bak møbleringsvalgene hun har gjort for oss:

Jeg ble inspirert av den fantastiske utsikten til himmel og hav som møtte meg da jeg kom inn stuen, og av det lekre kjøkkenet med gode funksjonelle arbeidsflater som innbyr til å lage festmåltider og invitere til gjestebud. Her trengtes først og fremst en komfortabel og raus spisegruppe hvor maten kan nytes sammen med utsikten. I tillegg er det behov for en sittesone med gode lenestoler og sofa, hvor en kan slappe av med en god bok og nyte utsikten.

Jeg plasserte spisestuen på langveggen i stuen. Her ble plass til en lang myk spisesofa, stort uttrekkbart spisebord med plass til 10-12 personer, og mykt stoppede spisestoler som innbyr til å sitte lenge ved bordet å nyte mat, utsikt og godt selskap. På hver side av spisesofa er plass til høy skap hvor en praktisk kan oppbevare dekketøy, lintøy, bøker etc.  Spisesonen blir med dette også en hyggelig plass å sitte ned med pc og arbeide.

Ut mot de store vinduene i stuen valgte jeg å plassere en stor sofa med plass til 3-4 personer, sammen med to gode lenestoler. I senter av gruppen plasseres runde lave sofabord kombinert med en rund pall til å hvile beina på, eller til bruk som ekstra sitteplass ved mye besøk. Sittegruppen rammes inn av et stort rundt teppe. De runde formene på bord, pall og teppe er brukt for skape et mykt organisk uttrykk mot de rette og skråvinklede veggene. Jeg valgte å bruke lave sofabord for å la lys og utsikt dominere og strømme fritt og uhindret inn i rommet.

Da jeg skulle velge farger på møblene var jeg nok en gang inspirert av utsikten. Fargen Marrakech på veggene har tilført en fin dybde og lunhet i rommet. Til dette ønsket jeg å trekke inn de lyse og lette fargene fra utsiden, og har brukt en fargepalett av lyse naturfarger, sand farger og duse blånyanser fra det helt lyse og lette til de dype blåtonene i havet. Treverk på skap og spisebord er valgt i en lys beiset eik som gir det værbitte utrykket treverk får når det er bleket av vær og vind. Denne fargen blender seg fint inn sammen med fargen på vegg, og gjør at de store skapene og bordplaten ikke vil virke for tunge og dominerende i innredningen. Spisestolene er valgt i et sand farget stoff som går i samme fargetone som bordet. For å få litt energi og opplevelse av farge i spisegruppen har jeg valgt en dus himmelblå farge på spisesofaen som er plassert mellom skapene.

På gulvet i spisegruppen legges et teppe i grov vevd sisal i samme duse farge som bord og stoler. Teppet tilfører struktur mot de ellers glatte og matte flatene, og sammen vil disse elementene skape en harmonisk og rolig spisesone.

I sonen ved vinduene har jeg valgt sittemøbler i et lyst naturfarget linstoff. Gruppen er rammet inn av et rundt teppe i en lys blånyanse som balanserer den duse blåfargen på sofaen i spisesonen.
Sofa og lenestoler får følge av håndlagde bord i to størrelser. Disse er utformet og fremstilt av et kunstnerpar i Roma, og hvert bord er unikt. Bordene er sandfarget kombinert med mørk brun. Pall og pynteputer i denne gruppen er satt sammen av lyse og dypere blåtoner for å understreke opplevelsen av himmel og hav på utsiden.

Tilbake