Du fargelegger selv din nye bolig

Du fargelegger selv din nye bolig

Sett ditt personlige preg på kjøkkenet

  • Nyboligfordeler

Når du kjøper helt ny leilighet i et nytt boligprosjekt har du flere muligheter til å starte med blanke ark og forme hjemmet ditt etter egne ønsker.

– Når du flytter inn i den nye boligen din skal du ikke føle behov for å endre én eneste ting, sier arkitekt Luca Ganguzza i TAG Arkitekter.  Å flytte inn i en nybygget leilighet, der alt det elektriske er skjult og alle overflater er nye, er en fantastisk opplevelse. Dessuten kan man ved å kjøpe en splitter ny bolig tilpasse leiligheten etter egne ønsker allerede før man flytter inn. Valgmulighetene kan inkludere farge på vegger, fliser på kjøkken og bad og andre interiørelementer.

– I nye prosjekter blir kunden, ved å melde sin interesse, involvert allerede i planleggingsfasen, forteller Ganguzza som har jobbet mye med prosjektering og byggledelse av ulike bygningstyper. Ut fra kjennskap til befolkningsgruppen eller -gruppene som ønsker seg inn i prosjektet, vet man mye om hvilke funksjoner som er viktige å få på plass både i leilighetene og i fellesarealene. For eksempel er lekeplass viktig for småbarnsfamilier, mens det er bortkastet bruk av utearealet for voksne par.

– Det kan bety at baderommet får badekar i stedet for dusj hvis det er plass til det, eller at kjøkkenløsningen justeres. Og da er sjansen stor for at det er nettopp drømmehjemmet ditt du til slutt flytter inn i!

Viktig med fleksibilitet

– Behov og ønsker varierer naturlig nok ut fra livssituasjonen man er i. Derfor er det avgjørende for oss å planlegge boligenheter som gir mulighet for fleksibilitet, sier arkitekten. For eksempel at kjøkkenkroken i stuen kan skilles av ved å sette opp en vegg, eller at et rom kan få en annen funksjon enn det som opprinnelig er planlagt.

Barstoler ved kjøkkenøya

– I tillegg til den grunnleggende fleksibiliteten et godt prosjekt legger opp til, kan kunder påvirke utformingen av boligen sin på et mer detaljert nivå etter at de har kjøpt  den. Og jo tidligere du kommer med dine innspill, jo enklere er det å få det til, understreker Ganguzza. I denne fasen kan man ofte gjøre tilpasninger på ting som innvendige dører, fliser og baderomsinnredning.

Skaper drømmehjemmet

Ganguzza har en klar formening om hvilken kundegruppe som er mest engasjert i utformingen av leiligheten de har kjøpt. Mens unge mennesker kjøper små boliger som de planlegger å flytte ut av etter noen år, er voksne kunder klare på hva de ønsker å få på plass: – Det kan bety at baderommet får badekar i stedet for dusj hvis det er plass til det, eller at kjøkkenløsningen justeres. Og da er sjansen stor for at det er nettopp drømmehjemmet ditt du til slutt flytter inn i!

Tilbake