Mer forutsigbart

Mer forutsigbart

Frokost i nytt kjøkken, sammen. Foto

www.istockphoto.com/AleksandarNakic

  • Nyboligfordeler
  • Film

Uønskete overraskelser og uforutsette utgifter … eller alt i orden og 5 års nybolig-garanti?

Er det én ting helt ny bolig fører med seg, er det forutsigbarhet. Våre boliger selges vanligvis til fast pris og du trenger ikke pusse opp noe som helst. Til sammenligning må du ved kjøp av brukt bolig ofte dra på flere visninger, slite deg gjennom nervepirrende budrunder og pusse opp i tillegg. 

Se ledige leiligheter her.

Mindre vedlikeholdsarbeid

Ved kjøp av brukt bolig er det avhendingsloven som gjelder, altså at boligen selges “som den er”.

Ofte dukker det opp feil og mangler kan det være mye vanskeligere å få erstatning for dette enn i nybygg - hvor sjansen for feil og mangler er minimal.

Ofte dukker det også opp hendelser og utgifter du kanskje ikke var forberedt på etter du har flyttet inn. Sjansen er kanskje større for at det gamle elektriske anlegget ryker, at det dukker opp lekkasjer og at isolasjonen er dårligere enn forventet.

Dette vil du ikke oppleve i nybolig, som er bygd etter siste tekniske standard definert av myndighetene, noe som i praksis betyr lave vedlikeholdskostnader. Kravene til teknisk standard er helt annerledes i dag enn tidligere.

Lovverket sikrer også at boligen får et sunt inneklima kombinert med lave energikostnader. En ny bolig kommer også med 5 års-garanti som en del av standardkontrakt, og et serviceinnstilt kundesenter som kan hjelpe deg.

I motsetning til en bolig på bruktmarkedet trenger du ikke budsjettere for uforutsette kostnader etter overtakelse.

Bedre isolasjon

En ny bolig vil også ha bedre isolasjon enn en brukt bolig, som vil gi lavere energiforbruk og lavere strømregninger. Boligen vil ha høy teknisk standard, hvor både våtrom, ventilasjon, lydisolasjon, elektriske anlegg og brannsikring vil være av topp kvalitet. Dette gjør at oppgraderingsbehovet ikke vil melde seg på en del år.

Du vil også være den aller første som bor i boligen. Tenk følelsen av å bo et sted ingen andre har bodd i før deg? At du er den første vil spare deg for penger til vedlikehold og eventuelle endringer.

Tilbake